Начало / Книги по Фън Шуй / Българският Фън Шуй
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Книги по Фън Шуй - Българският Фън Шуй

... В планинския хребет Тяншан, наричан още “Небесната планина”, на границата на Китай и Казахстан се издига белоснежен връх. Той е висок 7000 метра и е покрит с ледена шапка целогодишно, а огледалната му повърхност заслепява погледа. На местен диалект го наричат “Властелин на небесата” или “Хан Тенгри”... Якутите му казват “Тангара”, а монголците – “Тенгерийн”. Малко по-на изток се извисява друг седемхилядник - връх Омуртаг... Когато попиташ местен пастир (обикновено слабообразован и полуграмотен) кой е този връх, той ще ти отговори, че това е “Богът на българите”. На въпроса, кои са българите, той отговаря, че това са бившите господари на тези земи... (Йордан Вълчев, “Календар и слово”). В турските летописи от XV век се споменава, че връх Мусала (най-високият на Балканите) някога българите наричали Тангра... Проф. Васил Златарски сочи Тяншан като една от най-древните отправни точки на българите по пътя им към Балканския полуостров. Руският географ Н. Северцов в своя труд “Пътешествия в Туркестан” (1861г.) пише, че един от централните хребети на Тяншан се нарича Болгар. През 1946 г. съветският учен академик Н. Державин, на базата на езиков анализ доказва, че българите „принадлежат към най-древните до индоевропейски народи".
 
ID 12001
Цена: 10.00 лв.
 
"Как да практикуваме фън шуй в България” е втората книга на Цветозар Мръвков. В нея авторът разкрива особеностите на практикуването на фън шуй, адаптирани към българските условия, без да бъдат нарушавани правилата на древното учение. Какво ще научите от книгата? Тази книга ще ви даде практически съвети как да превърнем дома си в магнит за късмета, щастието и благополучието. Всички методи и практики, показани в изданието са съобразени с българските условия и модерното практикуване на фън шуй през ХХI век. Към традиционните източни практики за постигане на хармония и благоденствие авторът е издирил и добавил множество чисто български традиционни разбирания, методи, ритуали, обичаи и поверия за привличане на благосъстояние, успех и изобилие. Целта на книгата е да убеди читателя, че всеки народ има свое уникално светоусещане. Всички чуждестранни учения трябва да бъдат първо разбрани и осмислени, а после пречупени през призмата на собствената ни култура и традиция, за да са наистина ефективни в практиката. Древните български ритуали, поверия, обреди и легенди, които ще намерите в тази книга, са изключително близки до идеите на изтока и са не по-малко древни от хилядолетното китайско изкуство фън шуй. Повече за автора: Цветозар Мръвков има атестати от редица международни фън шуй организации, сред които „Международния фън шуй Форум, както и „Централната Академия по фън шуй”. Той е автор на десетки статии в пресата, на телевизионни и радио интервюта, администрира няколко сайтове и форуми за фън шуй в България
Цена: 12.00 лв.
 
Багета-махало е универсална багета. Най-добре е да й се зададе предварително вертикално раздвижване с отклонение около 30-40см. и тогава да се започне търсене. Реакцията, че сме открили това, което търсим е завъртане "главата" на багетата. Тя може са се използва и като махало, като се следи движениети й ляво-дясно.
Цена: 35.00 лв.