Начало / Радиестезия / Багета Махало / Багера махало
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Багера махало

ID 1104
 

Радиестезията е дума, съставена от латинското - „radius” излъчване и гръцкото „естиси” - усещане. Когато пресичаме излъчването (вибрациите) на друг човек или място, в организма ни се получава реакция от наслагването на външното излъчване и нашето собствено. Получава се ново излъчване – вибрация, което може да се установи посредством радиестезично махало, багета, лозова пръчка, метални рамки, биорадиометри и т.н.
Общото между радиестезията и Фън Шуй е толкова много, че майсторите по Фън Шуй на Изток и на Запад задължително прилагат нейните методи в енергийната оценка на едно помещение.
Радиестезията, както и Фън Шуй стъпват на една и съща основа в разбирането си за вселенските принципи:
* Подобието ражда подобие;
* Всяко нещо в нашия свят излъчва и приема вълни;
* Всички процеси се развиват на приливи и на отливи;
* Всяко нещо в земния свят има изявена полярност – плюс и минус;
* Във всяко творение е проявено Ин и Ян, на мъжкото и женското начало;
И двете практики споделят вярата в “Закона за аналогиите”: “Това, което е горе, е аналогично на това, което е долу и това, което е долу е аналогично на това, което е горе в името на единството”.
Човек в своето ежедневие непрекъснато обменя с околната среда енергия и вещества. Съответно той търпи непосредствено влияние от външния свят на физическо, енергийно, емоционално и ментално ниво. При радиестезичен анализ може да се направи добра преценка на кое от тези нива човек се сблъсква с вредни лъчения и влияния, които объркват неговото здраве. Ние можем да натрупаме такива вълни в себе си от излъчванията на геопатогенни зони, от йонизираща радиация, излъчвана от терените или от строителните материали, от електромагнитни излъчвания с различен характер или от волно или неволно насочени към нас недоброжелателни мисли и действия.

Багета-махало е универсална багета. Най-добре е да й се зададе предварително вертикално раздвижване с отклонение около 30-40см. и тогава да се започне търсене.
Реакцията, че сме открили това, което търсим е завъртане "главата" на багетата. Тя може са се използва и като махало, като се следи движениети й ляво-дясно.

Рамер: 38 cm.

Споделете