Начало / Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни / Фън Шуй Дърво Праскова
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни - Фън Шуй Дърво Праскова

Прасковата е мощен символ на Безсмъртието и Дълголетието. Не случайно един от тримата почитани в Китай мъдреци (домашни богове и закрилници) е с праскова в ръка. Хотеите, щастливите монаси, носещи късмет, също държат праскови. Златните кюлчета на богатите и знатни фамилии и императорите били отливани под формата на разрязана праскова (слитъци). Счита се, че прасковта е олицетворение на девствеността. По време на нейния цъфтеж е най-удачното време за младите девойки да се омъжат. А с фразата “дива като растяща праскова” в Китай описват изблиците на силни емоции и чувства по време на пубертета. Вярва се, че прасковените дървета пазят от зли духовe. За това на Изток ги садят пред къщите си, от двете страни на портата и ги смятат за пазители и защитници на дома от лошо влияние. Прасковата е симвoл на Изобилието на природата, Здравето и Любовта. В Китай смятат, фигуриа или изображение на прасковено дърво е най-подходящ подарък за болен човеки и бързото му възстановяване. Добре е да я поставите в Източният ъгъл, в центъра на дома, трапезарията, или там, където се събира цялото семейство. Дървото ще ви донесе чудесен Фън Шуй не само в дома, но и в офиса. Най-известната източна легенда, свързана с прасковата, е “Пътуване към Запада”. Там Маймуната-Бог е откраднала и яла от безсмъртните праскови от градината на Богинята на Запада и се е превърнала в безсмъртен и непобедим войн. Ето как може да използване прасковта за по-добър Фън Шуй: 1. Поставете я в хола или в трапезарията за повече дълголетие и здраве във Вашият дом. 2. Поставете я във Вашата спалня (за предпочитане в югозападният сектор) за успешен брак и късмет. 3. Поставете я в Източният сектор на Вашата спалня - за повече здраве и изобилен живот до дълбока старост.
 
ID 439
Цена: 40.00 лв.
 
 
Прасковата е мощен символ на Безсмъртието и Дълголетието. Не случайно един от Тримата почитани в Китай мъдреци (домашни закрилници) е с праскова в ръка. Хотеите, щастливите монаси, носещи късмет, също държат цели или срязани праскови. Златните кюлчета на богатите и знатни фамилии и императорите били отливани под формата на разрязана праскова. Счита се, че прасковата е олицетворение на женската чистота и обич. По време на нейния цъфтеж е най-удачното време за младите девойки да се омъжат. А с фразата “дива като растяща праскова” в Китай описват изблиците на силни емоции по време на израстването и пубертета. Вярва се, че прасковените дървета пазят от зли духовe. За това на Изток ги садят пред къщите си, от двете страни на портата и ги смятат за пазители и защитници на дома от лошо влияние. Прасковата е симвoл на Изобилието на Природата, Здравето и Любовта. В Китай смятат, фигура или изображение на прасковено дърво е най-подходящ подарък за болен човек и помага за бързото му възстановяване.
 
ID ID 00049
Цена: 90.00 лв.
 
 
Прасковата е мощен символ на Безсмъртието и Дълголетието. Не случайно един от Тримата почитани в Китай мъдреци (домашни закрилници) е с праскова в ръка. Хотеите, щастливите монаси, носещи късмет, също държат цели или срязани праскови. Златните кюлчета на богатите и знатни фамилии и императорите били отливани под формата на разрязана праскова. Счита се, че прасковата е олицетворение на женската чистота и обич. По време на нейния цъфтеж е най-удачното време за младите девойки да се омъжат. А с фразата “дива като растяща праскова” в Китай описват изблиците на силни емоции по време на израстването и пубертета. Вярва се, че прасковените дървета пазят от зли духовe. За това на Изток ги садят пред къщите си, от двете страни на портата и ги смятат за пазители и защитници на дома от лошо влияние. Прасковата е симвoл на Изобилието на Природата, Здравето и Любовта. В Китай смятат, фигура или изображение на прасковено дърво е най-подходящ подарък за болен човек и помага за бързото му възстановяване. Добре е да я поставите в Източният ъгъл, в центъра на дома, трапезарията, или там, където се събира цялото семейство. Дървото ще ви донесе чудесен Фън Шуй не само в дома, но и в офиса. Най-известната източна легенда, свързана с прасковата, е “Пътуване към Запада”. Там Маймуната-Бог е откраднала и яла от безсмъртните праскови от градината на Богинята на Запада и се е превърнала в непобедим войн.
 
ID ID 00051
Цена: 185.00 лв.
 
Какво според Фън Шуей символизира този усмихнат Буда. Известен още като Буда на богатството. Усмихнатият Хотей е често срещана статуетка в домовете на хората, като насител на късмети просперитет. Той носи щастие на хората с външният си вид. Изобразен е широка усмивка и голям чувал, в който се счита, че има неограничено количество богатство. Носейки в ръцете си и слитък, този Хотей се счита за носител на непрекъснато щастие и изобилие. Помага да постигнете начертаните цели. Легендата разказва ,че нищо не прави Хотея по щастлив от това ,да види проблемите на хората, притеснението и тъгата и да ги превърне в щастие. Говори се ,че вътрешната му усмивка е толкова силна , че се излъчва през цялото му лице. Носи щастието ,богатството и радостта където и да отиде. Носи късмет в бизнеса помага да постигнете начертаните цели. Фън шуй легендата гласи ,че ако погалите корема на това усмихнато божество 100 пъти, мислейки за нещо хубаво, желанието ви ще се изпълни. Тъй като се счита също ,че и коремчето му е пълно с несметно количество богатство късмет и просперитет. Статуетка на буда практически може да бъде поставена в абсолютно всяка част на дома и офиса, без тоалетната и кухнята.
Цена: 18.00 лв.
 
Двойката патици мандаринки са едни от най-силните символи на романтичната любов и съпружеската вярност. Те активират енергията на отношенията между партньорите и носят в семейството благополучие. Материалът, от който са изработени, натурален нефрит, смятан за "баща на камъните", допълнително увеличава силата на този амулет. Патиците мандаринки избират партньор само веднъж: живеят, летят, ловуват, отглеждат потомство и умират заедно. В Китай техните символи са традиционен годежен или сватбен подарък. Счита се още, че двойката патици помагат на младите жени в търсенето и избора на подходящ партньор. Добре е патиците да са поставени заедно, в двойка, защото по отделно те олицетворяват самота и тъга. Може да ги поставите в спалнята или в дневната.
Цена: 40.00 лв.