Начало / Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни / Фън Шуй Дърво Праскова / ДЪРВО ПРАСКОВА
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

ДЪРВО ПРАСКОВА

ID 439
 

Прасковата е мощен символ на Безсмъртието и Дълголетието. Не случайно един от тримата почитани в Китай мъдреци (домашни богове и закрилници) е с праскова в ръка. Хотеите, щастливите монаси, носещи късмет, също държат праскови. Златните кюлчета на богатите и знатни фамилии и императорите били отливани под формата на разрязана праскова (слитъци).
Счита се, че прасковта е олицетворение на девствеността. По време на нейния цъфтеж е най-удачното време за младите девойки да се омъжат. А с фразата “дива като растяща праскова” в Китай описват изблиците на силни емоции и чувства по време на пубертета.
Вярва се, че прасковените дървета пазят от зли духовe. За това на Изток ги садят пред къщите си, от двете страни на портата и ги смятат за пазители и защитници на дома от лошо влияние.
Прасковата е симвoл на Изобилието на природата, Здравето и Любовта. В Китай смятат, фигуриа или изображение на прасковено дърво е най-подходящ подарък за болен човеки и бързото му възстановяване.
Добре е да я поставите в Източният ъгъл, в центъра на дома, трапезарията, или там, където се събира цялото семейство. Дървото ще ви донесе чудесен Фън Шуй не само в дома, но и в офиса.
Най-известната източна легенда, свързана с прасковата, е “Пътуване към Запада”. Там Маймуната-Бог е откраднала и яла от безсмъртните праскови от градината на Богинята на Запада и се е превърнала в безсмъртен и непобедим войн.
Ето как може да използване прасковта за по-добър Фън Шуй:
1. Поставете я в хола или в трапезарията за повече дълголетие и здраве във Вашият дом.
2. Поставете я във Вашата спалня (за предпочитане в югозападният сектор) за успешен брак и късмет.
3. Поставете я в Източният сектор на Вашата спалня - за повече здраве и изобилен живот до дълбока старост.

Споделете