Начало / Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни / Фън Шуй Дърво Праскова / Дърво праскова
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Дърво праскова

ID ID 00051
 

Прасковата е мощен символ на Безсмъртието и Дълголетието.
Не случайно един от Тримата почитани в Китай мъдреци (домашни закрилници) е с праскова в ръка. Хотеите, щастливите монаси, носещи късмет, също държат цели или срязани праскови. Златните кюлчета на богатите и знатни фамилии и императорите били отливани под формата на разрязана праскова.

Счита се, че прасковата е олицетворение на женската чистота и обич. По време на нейния цъфтеж е най-удачното време за младите девойки да се омъжат. А с фразата “дива като растяща праскова” в Китай описват изблиците на силни емоции по време на израстването и пубертета.
Вярва се, че прасковените дървета пазят от зли духовe. За това на Изток ги садят пред къщите си, от двете страни на портата и ги смятат за пазители и защитници на дома от лошо влияние.

Прасковата е симвoл на Изобилието на Природата, Здравето и Любовта. В Китай смятат, фигура или изображение на прасковено дърво е най-подходящ подарък за болен човек и помага за бързото му възстановяване.

Добре е да я поставите в Източният ъгъл, в центъра на дома, трапезарията, или там, където се събира цялото семейство. Дървото ще ви донесе чудесен Фън Шуй не само в дома, но и в офиса.

Най-известната източна легенда, свързана с прасковата, е “Пътуване към Запада”. Там Маймуната-Бог е откраднала и яла от безсмъртните праскови от градината на Богинята на Запада и се е превърнала в непобедим войн.

Създадено с много любов и внимание, това изкуствено дърво е изработено изцяло от полускъпоценни камъни: листа от Нефрит, считан за императорския камък и “баща на всички минерали”. Плодовете – пресован и оцветен Ахат – “Камъка на Великата Майка”, смятан, че пази тайната на Сътворението. Саксията е направена от ръчно обработен мрамор.
Ето как може да използване прасковата за по-добър Фън Шуй:
1. Поставете я в хола или в трапезарията за Дълголетие и Здраве във Вашият дом.

2. Поставете я във Вашата спалня (за предпочитане в югозападният сектор) за успешен брак и късмет.

3. Поставете я в Източният сектор на Вашата спалня - за повече Здраве и Изобилен живот до дълбока старост.

Споделете