Начало / Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни / Лунен Камък - Фън Шуй Дърво на Eмоционалния баланс / Дърво на Емоционалния баланс
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Дърво на Емоционалния баланс

ID ID 00032
 

Фън Шуй Дърво на Eмоционалния баланс (Лунен Камък)

Дървото е символ на силата на природата и във фън шуй олицетворява растежа и развитието, положителната промяна. В практиката на фън шуй се придава особено значение на минералите и кристалите.Те със своята енергия се явяват мощен и красив способ за хармонизиране на енергията в дома. Дръвчетата изработени от различни кристали са популярно средство за активиране на различни аспекти от живота.
Във Фън Шуй се смята, че Лунният камък насърчава вдъхновението, съзнанието и съзидателността. Той носи още щастлив късмет, облекчава страха и балансира енергията ( ин и ян). Фън шуй приложение: Основен камък на северозападната посока, поставен на запад -съзидателност; югозапад - любов, майка; всяка посока -постигане на целите; югоизток - богатство.
Един китайски мит разказва, че този полускъпоценен камък бил създаден от лунната светлина. Дължи името си на мистериозния блясък, който изглежда различен всеки път, когато камъкът смени положението си в движение. Лунният камък е идеален за влюбени – счита се, че събужда чувство на нежност и предпазва истинската любов.
Всички древни култури, свързвали лунният камък с Луната като го използвали при нарастваща Луна за любовна магия, а при намаляваща- за предсказване на бъдещето. През Средновековието пътешествениците носили лунен камък за защита. Вярвали също така, че носи щастие в любовта и късмет в хазартните игри. В Индия го ценяли като камък, който носи голям късмет и дава възможност на човека да вижда в бъдещето. В Арабските страни е талисман на женската плодовитост, като се зашива в парче плат и се окачва на цъфналите овошки за плодородие.
Чудесен камък които помага на жените, интуицията и прозрението, свързването на различните цикли които изживяваме в живота. Подпомага балансирането на емоционалното тяло и особено всякакви агресивни тенденции в мъже или жени. Много хора намират лунния камък за особено успокояващ и го използват за да се освободят от стрес. Жените го харесват защото има способността да балансира хормонални и менструални цикли.
При работа с чакрите Трето око и Коронна, той свързва Божественото вдъхновение към собствената ни интуиция. Окуражава самоанализа,правилното отсъждане и прави взимането на решения по-лесно. Увеличава емоциите и носи по-големи творчески способности и свобода на израза, търпение и позволение за тези които са непознати за нас да се влеят и синхронизират в живота ни безпрепятствено.
Емоционално Въздействие на Лунен Камък: страст, спокойствие на ума, грижа, щастие, хармония, надежда, позитивна енергия.
Духовно Въздействие на Лунен Камък: мъдрост, цикли- повтарящи се схеми, промяна, ново начало, интуиция, творчество, увереност, добър късмет, щастлив дом.

Споделете