Начало / Тримата Звездни Мъдреци (големи)
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Тримата Звездни Мъдреци (големи)

ID 400
 

Тримата Звездни Мъдреци - Фу, Лу и Шу (често наричани и Тримата Звездни старци) са символи на трите основни успеха в живота на човек : постигане на материално благосъстояние, здраво семейство и власт, здраве и дълголетие за всеки член на рода.
Смята се, че събрани заедно, Звездните мъдреци ще донесат в дома ви пълно благоденствие и щастие. Те не са богове в религиозният смисъл на думата, но са символ на божествена власт и заемат важно място във Фън Шуй.
Заедно, те са съвършен символ, охраняват дома, бизнеса и семейството, носят щастие, дълголетие и просперитет.
Фу- е най-популярния от тях.Смята се, че той е божество на щастието и големия късмет, който от своя страна носи благополучие и материален просперитет. Фу обикновено е заобиколен от множество монети, символиращи богатство и изобилие.
Лу е символ на властта и господството в семейството, при молба може да ви дари с наследник. Той символизира и богатство, охолство, задоволеност и достойнство. Той е закрилник на децата в дома, предпазва ги от болести и трудности. Често е изобразяван с дете на ръце, символизирайки доверието, силата и мощта.
Шу е божеството на дълголетието и здравето. Дава на мъжете неизчерпаема сила за справяне с трудностите и закрила на семейството. Почти винаги е изобразяван с праскова в ръка - символ на дълголетието и безсмъртието.
Нищо друго няма да подобри енергията в центъра (сърцето) на дома по-добре от тях. В много заможни домове по цял свят има фигури или изображения на Тримата Мъдреци, за тях понякога са отделени дори специални стаи. Смята се, че те имат нужда от размисъл и покой и затова се нуждаят от "личен живот".
Може да ги поставите в северозападната част на дома, подходящи са и в Сектора на Кариерата, Сектора на Семейството и Сектора на Богатството.
Размер: височина на всяка фигура 13,5 см.
Материал: керамика

Споделете