Начало / Червена Глина
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Фън Шуй Дървета от полускъпоценни камъни

Огледала

Гривни и колиета от полускъпоценни камъни

Китайски хороскоп

Червена Глина

ID 1234
 

НАЙ-НОВОТО ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА МИНЕРАЛОТЕРАПИЯ
Предлагаме ви ЧЕРВЕНА австралийска глина със златни йони в опаковки по 60 грама, с указание за ползване. По-долу можете да се информирате за нейните качества.
ЧЕРВЕНАТА ГЛИНА – МАТЕРИАЛЪТ, ОТ КОЙТО Е СЪТВОРЕН ЧОВЕКЪТ
В оригиналния текст на библейския разказ за сътворението на човека се казва: „И Господ Бог създаде човека от прах из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.” Обърнете внимание: единственият прах, който след навлажняване се превръща в материал, годен за ваятелска дейност, е глината. Тя е използвана от човека от самата му поява на планетата и то не само като средство за битови нужди, но и като лечебен продукт с изключителна мощ. И неслучайно е обект на много притчи, легенди и митове. Глината е ситнозърнест утаечен слой в земната кора. В сухо състояние тя наистина е прахообразна, но след навлажняване добива чудесна пластичност, което я прави желан материал както от грънчарите, така и от скулпторите. Може да съдържа до десет вида минерали, като преобладаващите й съставки са каолинит, монтморилонит и вода. Освен по качества, глините се различават и по цвят: сива, бяла, кафява, зелена, синя, жълта, червена.
Глината е най-старото лечебно средство на планетата. С цветни глини е лекувал Авицена. Според него докосването на глината до тялото може да замести ръцете на най-великия лечител. Тя е смятана и за една от най-добрите противоотрови при всякакъв вид отравяния.
Глината е и едно от средствата, използвано с успех от съвременната медицина. Повече позната е като средство за външна употреба. Вътрешно се поемат само някои от глините. От всички тях уникална по своето приложение е червената.
Цветът на червената глина се определя от намиращите се в нея железни йони. Най-силен лечебен ефект притежава глина, в чийто състав освен железните, има и медни, и златни йони. Йоните са атоми с електрически потенциал от съответния метал, които присъстват във водата, намираща се в състава на глината.
При външна употреба червената глина се смесва с вода в съотношение едно към едно и се бърка до получаване на хомогенна смес. За разлика от зелената, тази глина не набъбва. С нея, освен че се лекуват синузит и упорито главоболие, се въздейства и козметично върху кожата на лицето. Внимателно, за да не се нараним от възможното съдържание на песъчинки, намазваме челото, бузите, носа, брадичката. Максимално престояване върху лицето – двадесет минути. Това време е достатъчно тя да проникне дълбоко в кожата. Освен че подобрява кръвообращението в тази зона и въздейства върху вегетативната нервна система, червената глина стеснява порите, нормализира работата на потните жлези, премахва раздразненията, подхранва с биологично активни вещества кожата и ускорява регенерацията й. Измива се бавно с топла вода и сапун.
Това, което обаче прави глината с медни и златни йони уникална, е нейното вътрешно приложение. В този случай не се поема самата глина, а йонизираната с нея вода. Какво получава организмът от тази терапия?
За да разберем, трябва да сме наясно със значението на медните и златните йони за организма.
Медта е метал, известен от дълбока древност, един от самородните елементи. Лечебното му действие е било известно още преди 2000 години на индийците, но е научно потвърдено от швейцарския ботаник Карл Негел през 1893 година. Той открива антимикробното действие на медта и на среброто и то във вода, в която концентрацията на метала спрямо разтвора е едно на милион, т.е. присъстват само следи от него. Затова и свойствата на тия два метала са наречени „олигодинамични” – т. е. „действащи чрез следата”. Тук е мястото да успокоим тези, които знаят, че над определена доза медта е токсична за организма. Това й качество се проявява при прием над 250 милиграма наведнъж. Ежедневният прием на мед с храната е 0,5 – 6 милиграма, от които се усвояват само 30 %. В организма медта се концентрира в черния дроб, мозъка, сърцето, бъбреците, мускулите и костите. Недостигът й в организма може да доведе до анемия, бронхиална астма, бронхит, витилиго, глаукома, мускулна дистрофия, импотенция с отсъствие на сексуално влечение, исхемична болест на сърцето, неврити, невралгии, остеопороза, псориазис, захарен диабет и епилепсия.
Вода с медни йони в състава си може да ни спести всички тези проблеми.
Ако в същата вода има и златни йони, тя наистина е незаменима.
Не само защото първите сведения за приложението на златото за лечебни цели са отпреди 4000 години. Използването на „златна вода” е едно и от средствата на аюрведическата медицина, която е официално призната в Индия. Златната вода представлява вода, наситена със златни йони в концентрация около 0, 0005 – 0,001 мг/литър. Според аюрведическите лекари тя действа като имуностимулатор, подобрява умствената дейност, усилва жизнения тонус и се явява един от най-мощните антидепресанти. В хомеопатията златните йони се използват за лечение на фобии, епилепсия, импотентност, безплодие и за отвикване от алкохол. А съвременната медицина използва йоните на златото при лечение на ревматоидни заболявания, артрити, дерматити и като антиканцерогенно средство. Установено е, че златото убива вирусите на СПИН и на инфекциозните хепатити.
И най-важното – наред с всичко казано дотук, златните йони възпрепятстват умората на сърдечния мускул и при болни, и при здрави, и при млади, и при стари хора. От тази умора никой не е застрахован – причините за нея изглеждат банални и затова тя е толкова опасна: алкохол, кафе, чай, медикаменти, емоционални преживявания, умствено и физическо пренатоварване. Най-безобидното, до което може да ни доведе, е сърдечната невралгия, а по-малко безобидното – сърдечният инфаркт.
С употребата на червена глина можем да се предпазим от всички изброени дотук здравословни проблеми. Ако ги нямаме – още по-добре. Тогава можем профилактично да поддържаме сърдечния си мускул в оптимална форма.
Как да използваме червената глина?
Към всеки здравословен проблем се подхожда индивидуално. Прави се определена схема, която е съвсем елементарна и лесна за изпълнение. С глината можем да влияем както върху изброените здравословни проблеми, така и да заличаваме вредните последствия от стреса върху сърцето.
Употребата на червената глина няма противопоказания. Не се препоръчва единствено на бременни жени, тъй като няма изследвания за използването й при такъв статус.

Споделете